top of page

Hvad er Mensendieck?

Gymnastiksystemet er opkaldt efter Dr. Bess Mensendieck, der i begyndelsen af1900-tallet skabte denne geniale gymnastikform. Genial - netop fordi den kan bruges/udføres af enhver - ung eller ældre mand, kvinde eller børn.

Mensendieck handler om at træne sin hjerne til at dirigere kroppen korrekt, så hverdagens bevægelser bliver til træning, der bygger op og ikke slider på kroppens funktioner.

Mensendieck lærer eleven at kontrollere sine muskler og bruge sine led hensigtsmæssigt. Efterhånden opnås en bedre kropsholdning og derved undgås mange småskavanker. Det giver velvære og fremmer muskelbevidstheden i de daglige bevægelser og er et middel til at opnå styrke og udholdenhed.

Målet er en smidig, harmonisk og velfungerende krop.

 

Alle kan være med. Her kræves ikke udstyr eller særlige forudsætninger. Undervisningen foregår på små hold eller som enetimer, så der tages hensyn til den enkeltes udfordringer.

Der benyttes ingen tunge redskaber, men alene styrken i egen krop, hvilket bevirker, at kroppen ikke bliver unødigt eller fejlagtigt belastet.

Dr. Bess Mensendieck

bottom of page