top of page

Mensendieck er hjælp til selvhjælp

 

Jeg tager altid udgangspunkt i den enkeltes udfordringer og ønsker. Hvad enten det handler om vedligeholdelse af kroppen eller om at komme muskelspændinger, led- og muskelsmerter til livs. Mensendieck arbejder på flere overlappende niveauer.

I træningen arbejder vi på tre overlappende niveauer:

 
Grundtræning:

Her lærer du at træne de enkelte store muskelgrupper som: mave, muskler, ryg, lår og sædemuskler.

Vi undersøger, om musklerne er for korte, lange, spændte eller slappe, og vi arbejder bl.a. med musklernes længde og elasticitet for at finde ud af, om der er brug for, at de fx afspændes eller strækkes.

Vi lægger ud med at kigge på din kropsholdning, da den som regel kan fortælle om, hvad vi skal arbejde med.

I forbindelse med muskeltræningen arbejder vi også med venepumpen. Musklerne skal hjælpe venepumpen med at få blodet tilbage til hjertet, så det kan blive iltet igen.

Derudover beskæftiger grundtræningen sig også med åndedrætsøvelser.

Åndedrættet hjælper kroppen til at yde maksimalt.

Øvelserne foregår både liggende, siddende og stående.

Du bliver tilbudt et kort øvelsesprogram, som du kan bruge derhjemme, og som passer til dine behov.

 

 
Styrketræning:

Her går vi skridtet videre fra grundtræningen og intensiverer øvelserne, så sværhedsgraden stiger. Primært er der tale om stående øvelser for hele kroppen med fokus på bl.a. at træne styrke, bevægelighed, elasticitet og balance.

Ligesom i grundtræningen arbejder vi med åndedrættet ved, at træningen forgår i et tempo, hvor øvelser og åndedræt går i harmoni med hinanden.

 

 
Æstetisk træning:

Når krop og bevidsthed er styrket, udbygges træningen med æstetiske øvelser. Her bliver grund- og styrkeøvelserne sat sammen med balanceøvelser og udfordrende armbevægelser. De æstetiske øvelser er det ultimative i Mensendieck, da de kun kan udføres med stor kropsbevidsthed, styrke, balance og koncentration.

 

Sammen rydder op i din krop!

bottom of page